Urheilijat

Jooga on erinomainen tuki urheilijalle. Niin aktiivinen harrastaja kuin huipputason kilpaurheilijakin hyötyvät joogan sisällyttämisestä harjoitusohjelmaansa. Tässä neljä syytä, miksi urheilijan kannattaa suunnata joogamatolle: 

  1. Jooga rauhoittaa kehoa ja mieltä. Fyysiset harjoitukset, kilpailut ja henkiset paineet pitävät urheilijan sympaattisen hermoston aktiivisena, mikä kuluttaa energiaa, väsyttää hermostoa ja tuottaa kehoon stressihormoneita. Jooga mahdollistaa pysähtymisen ja keskittymisen omaan itseen. Jooga aktivoi parasympaattista hermostoa, jota tarvitaan palautumiseen. Samalla jooga rauhoittaa sympaattista hermostoa, joka pitää yllä elimistön ”hälytystilaa”, korkeaa sykettä ja tiheää hengitystä. Joogaharjoitus rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä kokonaisvaltaisesti.
  2. Jooga kehittää hengityksen hallintaa. Hengitys on keskiössä niin joogassa kuin urheilussakin – lajista riippumatta. Joogaharjoitus perustuu hengityksen huomioimiseen ja mielen ja kehon yhteyden luomiseen hengityksen kautta.  Joogan hengitysharjoitukset vahvistavat urheilijan hengityksen hallintaa ja tukevat keuhkojen koko kapasiteetin ottamista käyttöön. Tämä hyödyttää urheilijoita juoksijasta uimariin.  
  3. Jokainen joogahetki on mielen keskittymisharjoitus. Joogatessa keskitymme tietoiseen liikkeeseen ja kehon ja hengityksen yhteyteen. Urheilijalle mielen rauhoittaminen ja keskittyminen suoritukseen on avainasemassa onnistumisessa. Huomaat pian, että harjoitus joogamatolla kantaa myös kilpailutilanteissa.   
  4. Säännöllinen joogaharjoitus huoltaa ja voimistaa kehoa. Jooga kehittää kehonhallintaa, voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Jooga-asanat huoltavat eri lajeissa rasittuneita ja kiristyneitä lihaksia. Toisaalta jooga-asanoiden harjoittaminen auttaa vahvistamaan kehon heikkouksia ja kehittämään eri urheilulajeille tärkeitä ominaisuuksia. Säännöllinen asanaharjoitus vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia, mikä on olennaista kaikessa liikkumisessa.

Tervetuloa tunneillemme!  

Tai kysy myös juuri omalle ryhmällenne räätälöityä joogaa 

Annan mielelläni lisätietoa: Petra(a)lempijooga.fi 
>