Hyvinvointi

Liikkuvuus

Palautuminen

Yhteys itseen

Joogaa juuri sinua varten

Lempeä hathajooga rauhoittaa ja tasapainottaa kehoa ja mieltä palauttamalla huomion omaan itseen. Hienovaraisesti se lisää kehon liikkuvuutta antaen vastapainoa esimerkiksi runsaalle istumiselle. Paljon liikkuville tai epätasaisesti kehoa kuormittaneille jooga toimii erinomaisesti lihasten palautumisen tukena.

Lempeää joogaa -kurssi syksyllä 2022 Lahden kaupungin työntekijöille

Tervetuloa fyysistä ja henkistä hyvinvointia tukevaa lempeään joogaan! Joogakurssi on tarkoitettu Lahden kaupungin työntekijöille. Kurssi sopii kaikille iästä tai fyysisestä aktiivisuudesta riippumatta, eikä edellytä aiempaa kokemusta joogasta. Liikkeet tehdään aina omaa kehoa kuunnellen, jolloin harjoitus on juuri itsellesi sopiva.


Petra Stenfors

Kurssin ohjaajana toimii Petra Stenfors, FM, jooganohjaaja, lasten jooganohjaaja, jooganopettajaopiskelija (SJL), joka on ohjannut joogaa työnsä ohessa vuodesta 2018. 


Kurssin pituus

Kurssi alkaa 31.8. ja jatkuu aina 30.11.2022 asti. Syyslomaviikolla ei pidetä tuntia. Kurssimaksuun sisältyy osallistuminen 10 kerralle. Mikäli tunteja toteutuu yli 10, laskutetaan niistä myöhemmin 9e/kerta.

Aikataulu

Keskiviikkoisin klo 19 - 20.15

Paikka

Mäkihyppykatsomon liikuntatila Lahdessa

Kurssimaksu

Lahden kaupungin työntekijöille Lempeää joogaa -kurssi erityishintaan:

joogaKurssi

90,00e

Hyvinvointia koko syksyksi! Joogaa syksyn ajan (10 kertaa). Varmista paikkasi kurssilla vain 9e/kerta ilmoittautumalla 29.8. mennessä! (Mikäli joogakertoja järjestyy yli 10, laskutetaan niistä lisäksi sama hinta: 9e/kerta)

joogakerta

12,00e

Tutustu joogaan yhden kerran ennen kuin päätät, jatkatko kurssilla. Mikäli kurssi täyttyy, etusijalla ovat koko kurssille ilmoittautuneet. 

Ensimmäiselle kerralle on mahdollista osallistua myös kertamaksulla (12 e). Voit maksaa osallistumisesi SmartumPaylla, tilisiirrolla tai MobilePaylla. Kurssille mahtuu n. 20 osallistujaa. Varmista paikkasi matolla ja ilmoittaudu heti! Saat ohjeet maksuun ilmoittauduttuasi.

Mitä voit odottaa kurssilta?

Kurssi on suunniteltu siten, että se etenee samaa tahtia osallistujien kokemuksen karttuessa. Myös jokainen harjoitus etenee asteittain. Mahdolliset poissaolot eivät haittaa, sillä jokainen joogaharjoitus ohjataan alusta loppuun.

Kurssi tarjoaa mahdollisuuden säännölliseen pysähtymiseen, mielen rauhoittumiseen ja kehon liikkuvuuden asteittaiseen lisäämiseen. Meillä kaikilla on omanlaisemme tarpeet ja odotukset, mitä Joogaharjoitukselta toivomme juuri tällä hetkellä. Me kaikki emme odota samoja asioita. Myös hyödyt ovat siten yksilöllisiä.

Liiallinen istuminen ja päätetyöskentely kuormittavat meistä useiden kehoja, joita ei ole suunniteltu tähän tarkoitukseen. Selkärankamme kaipaa oikaisua ja hiirikätemme luonnollisempaa liikettä. Hektisessä elämänrytmissä ajatuksemme ovat usein laukalla, ja monien on vaikeaa pysähtyä. Joogamatolla voit tasapainottaa moninaista nykyiselle elämäntavallemme ominaista kuormitusta. Riittää että pääset paikalle.

Kurssin aikana opit hengityksen merkityksen oman hyvinvointisi ylläpitämisessä, huollat kehoasi ja kiinnität huomiosi kehon ja mielen vuorovaikutukseen. Joogaharjoitus rakennetaan aina liikuttamaan selkärankaa kohti luonnollista tasapainoa.

Kurssin lopuksi saat halutessasi harjoitellut joogaohjelmat mukaasi. Niiden avulla voit jatkaa joogaharjoitusta myös kotona.

rauhoittava hengitys

Hengityksen kanssa työskentelemällä voimme säädellä energiaa, voimistaa kehoamme, vähentää stressiä, rentoutua tai nukahtaa helpommin.  

Hengitys on tärkeä osa joogaa. Joogan positiivinen vaikutus henkiseen hyvinvointiin perustuu hengitykseen, jonka avulla vaikutetaan hermostoon rauhoittavasti. Joogaharjoituksessa huomiomme palautetaan jatkuvasti hengitykseen. Jo tämä voi tehdä muutoksia hyvinvointiisi! 

mielen ja kehon tasapaino

Mielen ja kehon välillä on jatkuva vuorovaikutus. Keho reagoi mielen liikkeisiin ja mieli heijastaa kehon tilannetta (jännitykseen reagoiva vatsa, sydämen tykytys...). Joogaharjoitus auttaa meitä kohti mielen ja kehon toisiaan vahvistavaa tasapainoa.

Asanaharjoitukset vaikuttavat mieleen selkeyttävästi, rauhoittavasti ja keskittävästi.
Keskittynyt mieli puolestaan tukee tietoisuutta ja läsnäoloa fyysisessä harjoituksessa ja kehon liikkeissä. 

oman kehon kunnioitus

Joogatunnit ohjataan aina kehoa kunnioittaen. Oman kehon kuuntelu ja oman mielen havainnointi ovat harjoituksen perusta.

Jooga lähtee jokaisen omasta tuntemuksesta. Emme pyri jäljittelemään asanaa mallia seuraten, vaan rakennamme sen omasta itsestämme käsin. Jooga sopii kaikenlaisille kehoille! 

Entä jos kurssi ei vastaa odotuksiasi?


Jos et jostain syystä ole tyytyväinen joogakurssiin kokeiltuasi sitä kuukauden ajan, saat kurssimaksun takaisin. Luotan vahvasti säännöllisen joogaharjoituksen voimaan hyvinvoinnin vahvistamisessa. Jos kuitenkin olet kuukauden verran kokeiltuasi sitä mieltä, että joogaharjoitus on ollut sinulle pettymys, saat kurssimaksun takaisin. Voit siis ilmoittautua mukaan huoletta!

Sydämellisesti tervetuloa joogamatolle!

>